Opublikowany w Porady

O olejku rycynowym…

Czarny olej rycynowy – co to w ogóle jest i czym się odróżnia od standardowego oleju rycynowego, który znajdziemy w każdej aptece? Czy jego właściwości są do tego stopnia korzystniejsze, że opłaca się właśnie w niego pakować pieniądze?

Olejek rycynowy ma bardzo dużo zastosowań w pielęgnacji. W głównej mierze stosowany jest do wzmacniania oraz kosmetyki włosów. Oprócz tego systematycznie jest także używany między innymi do buzi a także rzęs.

Co w takim przypadku wyróżnia jamajski olejek rycynowy oraz z jakiej przyczyny zdecydować się na olej Tropic Isle Living?

Po pierwsze na korzyść jamajskiego oleju rycynowego przemawia styl jego produkcji. Jest on mniej groźny dla ciała i nie zapycha porów, co ma ogromne znaczenie przy pielęgnacji włosów a także cery. Po drugie jest to artykuł w pełni naturalny. Po trzecie można go używać do każdego rodzaju włosów.

Jak stosować jamajski olejek rycynowy na włosy?

Zwłaszcza należy nie zapomnieć o systematyczności ze względu na fakt bez tego możemy nie osiągnąć oczekiwanych efektów badźć też będziemy potrzebowali na to zdecydowanie więcej czasu. W internecie można znaleźć dużo pomysłów stosowania tego typu kosmetyków. Naszym zdaniem najodpowiedniejsze jest stosowanie czarnego oleju rycynowego na włosy dwa razy w tygodniu na noc. Rano po przebudzeniu trzeba skrupulatnie zmyć preparat. Olejek trzeba nanieść zarówno na skórę głowy, jak i na same włosy.

Olej rycynowy na brwi i rzęsy

Olej ten doskonale sprawdza się także w przypadku brwi jak także rzęs. W przypadku rzęs powinno się uważać by produkt nie przedostał się do oczu! Na rzęsy produkt najlepiej nakładać oczyszczoną szczoteczką od tuszu. Uzytkować 2-3 razy w tygodniu, by po 2-3 tygodniach zauważyć satysfakcjonujące rezultaty. Jeżeli chodzi o brwi to częstość stosowania jest zbliżona. Produkt najlepiej nałożyć patyczkiem do uszu i w dalszej kolejności dokładnie rozprowadzić niedużą szczoteczką. O poranku zmyć.